Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
    Свещите няма да размразят нито тръбите нито нищо. Виж дали горивото идва до гилтъра,провери го и него дали не е замръзнал.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Ще проверя .. а съвет за свалянето на свещ ?
    Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
    Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• Там не мога да помогна. Не съм се престрашил да разглобя моите,а четох някъде,че си има тъ кости при свалянето. Страх ме е да не строша някоя,че после трябва да се отваря мотора.

Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Точно това и мен ме притеснява ...

Comment

• Затова си карам и не се втиросвам. Досега не съм имал случай да не запали. Дори не съм проверявал работи ли някоя свещ. Мига ми индикацията за подгрев след като запаля което ясно индикира проблем,нооо все не се стига до този възел в колата.

Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
            Точно това и мен ме притеснява ...
            Винаги сипвай най-обикновената нафта и си шибвай сам добавка (бардал или друга) зимата при очаквани температури под -5!

Аз сипвам една австрийска добавка, и с най-кирливата нафта на ОМВ нямам проблеми до -17

п.с. Смени си подгревните свещи и нафтовия филтър!
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Определено , не тази седмица дето идва а другата отивам при Румбата и сме масла, филтри , свещи ( колкото толко ) и Тамп. на стаб щанга .. да не си играем

Comment

• А в крайна сметка успя ли да разберещ дали е замръзнало гориво? Столихте я и запали или?

Comment

• Да .. като се затопли .. към обяд и полях филтера и маркучетата с хладка вода .. захвана мотора

Comment

• Това е добре,че се е опраеила

Comment

• С обикновена нафта от Петрол, засега пали. На 1ви януари на -14 беше ок.
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
                      DUCATI Monster
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

• Абе пичове, поради що се срамите да зареждате от скъпата нафта? Скъпата е скъпа, защото има разни адитиви, които спомагат за по-лесното палене при ниски температури и с нея няма ядове. Обикновена нафта + добавка като цена е колкото тази на скъпата нафта.
                        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

• Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
                          Абе пичове, поради що се срамите да зареждате от скъпата нафта? Скъпата е скъпа, защото има разни адитиви, които спомагат за по-лесното палене при ниски температури и с нея няма ядове. Обикновена нафта + добавка като цена е колкото тази на скъпата нафта.
                          Ок, но колегата горе казва, че не пали със "скъпата" нафта.
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
                          DUCATI Monster
                          Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

• На 31-ви заредих обикновена нафта 35 литра при светеща лампа за гориво на път за Сърбия от бензиностанция на Лукойл. Следващите два дни стертирах мотора без никакво въртене -което леко ме изненада -при минус 16 градуса на сръбска земя!

Comment

• Помпа дюза требва да пали на тез температури сега без проблем.....ако не пали.....заебете я.....
                              Мога да ви кажа как да запалите дизел на минусуви температури, колкото и да е умрял....ама не са за препоръчване......така, че като не пали го заебете....просто му ебавате майката допълнително....
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Досега не съм слагал от "СКЪПАТА" нафта на алфонсо. Все от ЛУКОЙЛА кварталния си сипвам,че далаверка отстъпка някви жълти стотинки. Незнам подгрева дали изобщо ми работи,мига ми индикацията което е ясен знак за някакъв проблем,но трета зима не съм стигнал до този ремонт,засега пали и няма да се впускам в излишни харчове.
                                Единствено ме предаде когато акумулатора умря,първата зима.

Comment

Working...
                                X